"Frie oksygenradikaler" lyder jo ganske gresk for de fleste, men er ikke så vanskelig å forstå altså. Ved all bevegelse (helt ned til å trekke pusten) omdanner kroppen vår oksygen, og i denne forbrenningsprosessen dannes disse frie oksygenradikalene. Det er helt naturlig, og i til en viss grad klarer kroppen å håndtere de. Men kommer det over et visst nivå, kan det skade DNA`et vårt, som igjen kan føre til cellemutasjoner og deriblandt kreftceller.
(kilde: www.forskning.no)
Da er det jo greit å vite at man lett kan tilføre litt antioksidanter, -bær, nøtter og grønnsaker er rike kilder.
Særlig blåbær inneholder mye antioksidanter, i tillegg til C-vitaminer og små mengder mineraler.
På barnetv her en dag ble det vist hvordan man lager smoothie, og det fanget Andreas opp. Siden har jeg ikke hørt om annet en smoothie, så i går kapitulerte jeg og handlet inn youghurt naurell og blåbærjuice. Blåbær har vi i fyseren etter høstens bærtur.
Til to glass brukte jeg:
1/2 godt modnet banan
1,5dl youghurt
2,5 dl blåbærjuice
ca. 1/2 dl blåbær
Alt oppi en beholder og blednes godt... -NYT!
Men altså... Viktor likte det ikke, Andreas synes de var for sure (burde kansje brukt vanilje yuoghurt og litt mer banan...), og jeg er i utgangspunktet ikke glad i youghurt-produkter... Men Bizzy-mannen synes de var perfekte og endte med å tømme begge glassene; så da ble han proppfull av antioksidanter.
-Yvonne-
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar