Hei og velkommen til det kreative hjørnet!

Høsten/vinteren 2006, med en drøy måneds mellomrom, så to små dagens lys; Tilde og Viktor. Skjebnen ville det slik at de kom i samme barnehage, på samme avdeling; og de to fant hverandre allerede før de fylte året. Tiden kom for å skifte til stor avdeling, og Tilde og Viktor fikk følge hverandre over på samme stor-avdeling. Tre år er ofte startpunkt for barne-bursdag og da Tilde feiret sin tre-års dag, fikk hun en lilla hjemmesydd kjole av Viktor. Dette skulle bli grunnlaget for Myrth og Yvonnes vennskap. Det gikk nemlig ikke lenge før Myrth kom med en enormt utfordende forespørsel. Yvonne sa ja til å sy Myrths brudekjole, vester og kavlekryss til brudgom, forlover og brudesvenner, samt brudepikekjoler.
Søm er nemlig Yvonnes store passjon, foran symaskinen glemmer hun ofte tid og sted mens de herligste barneklær trylles fram . Myrth er en tryllekunstner på kjøkkenet, det er alltid like spennende å se hva hun finner på!
Vi er, som derer skjønner, i Det kreative hjørnet rett som det er og i denne bloggen kan dere lese om våre små og store prosjekter. I tillegg gir familielivet mange gleder og utfordringer vi vil dere med dere. Turer i skog og mark eller ved hav og strand har vi hatt stor glede av alle sammen. Vi er opptatt av de samme verdiene, å vise barna våre hva landet vårt kan by på. Gi de mer enn den digitale verden og ta tilbake noen av våre "gode gammeldagse" verdier. Lage mat fra bunnen av, gjøre "skrot og gammelt" om til nytt og spennende, sove under åpen himmel og lage ting fra naturen og bruke naturen sommer som vinter, til fysisk og mental utfoldelse.

-Myrth og Yvonne

torsdag 2. februar 2012

Smaksløker og andre løker




I dag hadde vi stekt laks til middag, med fullkornsmakaroni, tomatsaus og snacksagurk, snacksgulrøtter og cherrytomater. Alt dette falt i smak hos eldstejenta, den yngste er en del mer kresen. Har mange ganger lurt på hvorfor det er slik.. Som forelder føler jeg at jeg har et stort ansvar i forhold til kostholdet til barna mine.

Når det gjelder vår eldste, så er hun ganske så altetende i matveien, tør også å smake på "ny" mat. Da hun var baby, og begynte med fast føde, lot vi henne smake på alt som vi spiste, f.eks oliven, brie og røkelaks. Lurer på om dette er årsaken? Minste jenta, passet vi ikke så godt på, i forhold til det å smake på - men både vi og hun jobber med saken. I dag var det gulrøttene, som ble utfordringen. Hun så at vi andre spiste de og prøvde derfor opptil flere ganger, først nå tror jeg -jeg vet hvorfor hun ikke likte det. De var med skall, og skallet er bittert..får skrelle hennes neste gang. Tomatene gikk ned på høykant, de har de ikke alltid gjort. Vi er toss alt ganske heldige. Fisk er ingen utfordring for jentene, bare enkelte grønnsaker.



Det at smaken endrer seg, er også litt rart. I ganske mange år unngikk jeg å spise sjampinjong, hadde nok mye med det å gjøre, at den jeg først smakte, var hermetisk. Ved 18-års alder var jeg sammen med ganske nye venner og lagde mat, salat med fersk sjampinjong. Jeg følte ikke for, å fortelle om mitt forhold til denne matvaren. Tenkte for meg selv, nå prøver du på nytt; og det smakte meg.

Før jeg traff min mann, var jeg av den oppfatning,at jeg er ganske altetende. Sammenlignet med han, er jeg nok litt kresen. Jeg turte først å smake på Sushi for et par måneder siden, han har spist det i flere år. For et halvt år siden kjøpte han seg pultost og gammelost, fordi han lurte på hvordan det smakte. Han er veldig glad i modne oster, men disse falt ikke i smak - men han var ikke redd for å smake. Dette beundrer jeg ved han! Dette tror jeg er hovedkjernen, til å utvide sine mat-horisonter - å tørre og smake. Min neste utfordring, tipper jeg blir å smake på pinnekjøtt igjen....Aner meg at det blir en middag med det om ikke så altfor lenge.. Så det er vel bare å fortsette å smake :))





- Myrth -

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar