Her er oppskriften:
25g gjær
7,5 dl lunket vann
1 liten ss salt
2 ss olivenolje
ca. 1,8 dl hvetemel
Bland alt og arbeid deigen godt til den er fast og smidig. Men ikke bruk mer mel enn nødvendig!
Dekk deigen til med palstfolie og legge et håndklede over, og sett den på et lunt sted 2 1/2 time.
Det kan vare lurt å ta en titt til deigen underveis, så den ikke vokser over bollen, gjør den det, stikk noen "hull" i den med en kniv.
Så helles deigen ut på bordet, og eltes lett i litt mel. Del den i ca. 18 passe store biter, trill boller og sett i på en bakepalte. Sett de forholdsvis tett, de må gjerne heve i hverandre!
Dekk til med plast og håndkle i 1 1/2 time.
Pensle med egg og dryss med valmuefrø, sesamfrø eller la de være uten strø.
Stekes midt i ovnen på 250 grader 15-20 min, til de er gylne.
Avkjøl og nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar