Hei og velkommen til det kreative hjørnet!

Høsten/vinteren 2006, med en drøy måneds mellomrom, så to små dagens lys; Tilde og Viktor. Skjebnen ville det slik at de kom i samme barnehage, på samme avdeling; og de to fant hverandre allerede før de fylte året. Tiden kom for å skifte til stor avdeling, og Tilde og Viktor fikk følge hverandre over på samme stor-avdeling. Tre år er ofte startpunkt for barne-bursdag og da Tilde feiret sin tre-års dag, fikk hun en lilla hjemmesydd kjole av Viktor. Dette skulle bli grunnlaget for Myrth og Yvonnes vennskap. Det gikk nemlig ikke lenge før Myrth kom med en enormt utfordende forespørsel. Yvonne sa ja til å sy Myrths brudekjole, vester og kavlekryss til brudgom, forlover og brudesvenner, samt brudepikekjoler.
Søm er nemlig Yvonnes store passjon, foran symaskinen glemmer hun ofte tid og sted mens de herligste barneklær trylles fram . Myrth er en tryllekunstner på kjøkkenet, det er alltid like spennende å se hva hun finner på!
Vi er, som derer skjønner, i Det kreative hjørnet rett som det er og i denne bloggen kan dere lese om våre små og store prosjekter. I tillegg gir familielivet mange gleder og utfordringer vi vil dere med dere. Turer i skog og mark eller ved hav og strand har vi hatt stor glede av alle sammen. Vi er opptatt av de samme verdiene, å vise barna våre hva landet vårt kan by på. Gi de mer enn den digitale verden og ta tilbake noen av våre "gode gammeldagse" verdier. Lage mat fra bunnen av, gjøre "skrot og gammelt" om til nytt og spennende, sove under åpen himmel og lage ting fra naturen og bruke naturen sommer som vinter, til fysisk og mental utfoldelse.

-Myrth og Yvonne

lørdag 21. januar 2012

Ny vri

I går lagde jeg pizza, og for en pizza :)))


Bunnen lagde jeg lavkarbo, og oppskriften fant jeg her: http://www.funksjonellmat.no/oppskrifter/lavkarbo-pizzabunn/ Jeg lagde en stor bunn, og forstekte den som i oppskriften. Dette er den beste lavkarbo versjonen jeg har smakt :)) Spiser du ikke lavkarbo, så lager du din egen bunn eller kjøper Tines nå.

Tipset til resten av pizzaen fikk jeg fra ei super dame. Dekk pizzabunnen med 1 beger créme fraiche og strø over en pakke med Tines 4 ferdig revete oster. Skjær opp ca 6 store sjampinjonger i skiver og stø ut over pizzaen. Stek videre på 225 grader i ca 10 min. Når pizzaen er ferdig og passe avkjølt, legger du på ca 100g Serano skinke og en neve ruccola - NYT :))) Server gjerne tomater i båter som er vendt i 2 ss pesto ved siden av.


Lagde dessert også, med disse ingrediensene:



Jeg lagde gelen som anvist på pakken, men brukte 1 dl mindre vann, tilsatte de frosne jordbærene og lot det bli kaldt. Vispet så krem av ca 3 dl kremfløte. Dette blandet jeg forsiktig sammen og satte ute til avkjøling, rørte med jevne mellomrom og etter 1,5 timer var det blitt bringebærfromasj med jordbær i. Delte opp Atkins-sjokoladen og brukte som pynt:


Smakelig måltid :)


- Myrth -

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar