Hei og velkommen til det kreative hjørnet!

Høsten/vinteren 2006, med en drøy måneds mellomrom, så to små dagens lys; Tilde og Viktor. Skjebnen ville det slik at de kom i samme barnehage, på samme avdeling; og de to fant hverandre allerede før de fylte året. Tiden kom for å skifte til stor avdeling, og Tilde og Viktor fikk følge hverandre over på samme stor-avdeling. Tre år er ofte startpunkt for barne-bursdag og da Tilde feiret sin tre-års dag, fikk hun en lilla hjemmesydd kjole av Viktor. Dette skulle bli grunnlaget for Myrth og Yvonnes vennskap. Det gikk nemlig ikke lenge før Myrth kom med en enormt utfordende forespørsel. Yvonne sa ja til å sy Myrths brudekjole, vester og kavlekryss til brudgom, forlover og brudesvenner, samt brudepikekjoler.
Søm er nemlig Yvonnes store passjon, foran symaskinen glemmer hun ofte tid og sted mens de herligste barneklær trylles fram . Myrth er en tryllekunstner på kjøkkenet, det er alltid like spennende å se hva hun finner på!
Vi er, som derer skjønner, i Det kreative hjørnet rett som det er og i denne bloggen kan dere lese om våre små og store prosjekter. I tillegg gir familielivet mange gleder og utfordringer vi vil dere med dere. Turer i skog og mark eller ved hav og strand har vi hatt stor glede av alle sammen. Vi er opptatt av de samme verdiene, å vise barna våre hva landet vårt kan by på. Gi de mer enn den digitale verden og ta tilbake noen av våre "gode gammeldagse" verdier. Lage mat fra bunnen av, gjøre "skrot og gammelt" om til nytt og spennende, sove under åpen himmel og lage ting fra naturen og bruke naturen sommer som vinter, til fysisk og mental utfoldelse.

-Myrth og Yvonne

søndag 27. november 2011

1. søndag i advent



Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede.
Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede.
Inger Hagerup


Da har adventstiden begynt på ordentlig. Eldstejenta har ligget rett ut på sofaen - brygger visst på noe. Derfor har vi tatt det ganske rolig i dag. Vi fikk med oss en hel del i går; nissetog, julemarked, julegateåpning og julegrantenning  - veldig hyggelig! Fikk til og med strøket enda en julegave av listen :))

Deilig med levende lys nå. Det blåser noe helt utrolig ute. Vi har tent på røkelsen;



Lukten av kongerøkelse må til, for å finne julestemningen. Gløgg må vi også ha. Lagde denne i dag, bort i mot fra bunnen av, ble veldig godt:

Lys gløgg

1 kanelstang
15 nellikspikre
6 stk grovhakkede hele kardemommebelger (kjøpes hos lokale innvandrerbutikker)
1 stk bit tørket, grovhakket ingfær
1ss konsentrert sitronsaft
1 ss allehånde(malt)
1 stk stjerneanis

Alt haes oppi 1L vann, kokes opp og lar trekke i 1 time. Sil så alt gjennom en tesil og tilsett 1 - 1,5 dl konsentrert eple og pære Fun light. Hvis du ikke vil tilsette noe kunstig, kan du bruke litt blåbær, bringebær og sukrin og lage en saft av dette som du blander med krydderet du har kokt.



Vel bekome - legg merke til den fine koppen ;)



- Myrth -

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar