Hei og velkommen til det kreative hjørnet!

Høsten/vinteren 2006, med en drøy måneds mellomrom, så to små dagens lys; Tilde og Viktor. Skjebnen ville det slik at de kom i samme barnehage, på samme avdeling; og de to fant hverandre allerede før de fylte året. Tiden kom for å skifte til stor avdeling, og Tilde og Viktor fikk følge hverandre over på samme stor-avdeling. Tre år er ofte startpunkt for barne-bursdag og da Tilde feiret sin tre-års dag, fikk hun en lilla hjemmesydd kjole av Viktor. Dette skulle bli grunnlaget for Myrth og Yvonnes vennskap. Det gikk nemlig ikke lenge før Myrth kom med en enormt utfordende forespørsel. Yvonne sa ja til å sy Myrths brudekjole, vester og kavlekryss til brudgom, forlover og brudesvenner, samt brudepikekjoler.
Søm er nemlig Yvonnes store passjon, foran symaskinen glemmer hun ofte tid og sted mens de herligste barneklær trylles fram . Myrth er en tryllekunstner på kjøkkenet, det er alltid like spennende å se hva hun finner på!
Vi er, som derer skjønner, i Det kreative hjørnet rett som det er og i denne bloggen kan dere lese om våre små og store prosjekter. I tillegg gir familielivet mange gleder og utfordringer vi vil dere med dere. Turer i skog og mark eller ved hav og strand har vi hatt stor glede av alle sammen. Vi er opptatt av de samme verdiene, å vise barna våre hva landet vårt kan by på. Gi de mer enn den digitale verden og ta tilbake noen av våre "gode gammeldagse" verdier. Lage mat fra bunnen av, gjøre "skrot og gammelt" om til nytt og spennende, sove under åpen himmel og lage ting fra naturen og bruke naturen sommer som vinter, til fysisk og mental utfoldelse.

-Myrth og Yvonne

fredag 20. januar 2012

Bord dekk deg!

"...Den eldste sønnen var kommet i lære hos en snekker, og han var så flittig og bra at mesteren var blitt glad i ham, og da tiden var ute og han var fullært, gav mesteren han et bord. Det så ikke annerledes ut enn andre trebord, men det var et snurrig bord allikevel. For når en satte det på gulvet og sa "Bord dekk deg!" så vips! kom det en duk på bordet, og all salgs deilig mat og deilig vin..."
                          
-utdrag av eventyret "Bord dekk deg! fra brødrene Grimms samlede eventyr.


Jeg starter et innlegg i dag, som jeg vil bygge videre på og oppdatere en gang i mellom. Det hender jo fra tid til annen at man har gjester, og hva er vel mer hyggelig enn å ønske velkommen til et fint dekket bord? I og med at vi er heldige og både har gamle, hvite spisestuemøbler og hvitt servise, gir det mange muligheter til å dekorere med farger.
Ennå har jeg ikke tatt bilder av mange bord, derfor lover jeg å oppdatere etterhvert som jeg har nye tips å komme med.

Legger ut med en søtt og sart kaffebord, i annledning av min mormors 85-års dag.






Julen er rød og hvit, her er det dekket til 12 i nettopp disse farger!




Mellom jul og nyttår, ble julen ryddet ut, og nyttårsbordet ble dekket i kalde farger.





Og dere husker kansje at vi hadde pirat-bursdag tidligere på vinteren? Bordet fra den gang kan gjennses her!

La oss ikke glemme hverdagsbordet, så lite skal til for å gjøre det litt hyggeligere for familien å samles til middag.
Her følger noen bilder av det samme bordet, men lys og servietter varieres for å endre uttrykk.


Sniker samtidig inn et lite bilde av bryllupsserviettene våre, som jeg har endel igjen av. :-)





-Yvonne-


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar