Hei og velkommen til det kreative hjørnet!

Høsten/vinteren 2006, med en drøy måneds mellomrom, så to små dagens lys; Tilde og Viktor. Skjebnen ville det slik at de kom i samme barnehage, på samme avdeling; og de to fant hverandre allerede før de fylte året. Tiden kom for å skifte til stor avdeling, og Tilde og Viktor fikk følge hverandre over på samme stor-avdeling. Tre år er ofte startpunkt for barne-bursdag og da Tilde feiret sin tre-års dag, fikk hun en lilla hjemmesydd kjole av Viktor. Dette skulle bli grunnlaget for Myrth og Yvonnes vennskap. Det gikk nemlig ikke lenge før Myrth kom med en enormt utfordende forespørsel. Yvonne sa ja til å sy Myrths brudekjole, vester og kavlekryss til brudgom, forlover og brudesvenner, samt brudepikekjoler.
Søm er nemlig Yvonnes store passjon, foran symaskinen glemmer hun ofte tid og sted mens de herligste barneklær trylles fram . Myrth er en tryllekunstner på kjøkkenet, det er alltid like spennende å se hva hun finner på!
Vi er, som derer skjønner, i Det kreative hjørnet rett som det er og i denne bloggen kan dere lese om våre små og store prosjekter. I tillegg gir familielivet mange gleder og utfordringer vi vil dere med dere. Turer i skog og mark eller ved hav og strand har vi hatt stor glede av alle sammen. Vi er opptatt av de samme verdiene, å vise barna våre hva landet vårt kan by på. Gi de mer enn den digitale verden og ta tilbake noen av våre "gode gammeldagse" verdier. Lage mat fra bunnen av, gjøre "skrot og gammelt" om til nytt og spennende, sove under åpen himmel og lage ting fra naturen og bruke naturen sommer som vinter, til fysisk og mental utfoldelse.

-Myrth og Yvonne

lørdag 28. januar 2012

Litt godt på en lørdag

Det må man jo ha! I dag har jeg bakt rundstykker, -lekre, luftige, saftige og med sprø skorpe. Mmmmmm...! Du bør sette av god tid om du skal bake disse, eller dvs. det er god tid til å gjøre andre ting innimellom da det tar ca. 5 timer fra start til slutt.

Her er oppskriften:

25g gjær
7,5 dl lunket vann
1 liten ss salt
2 ss olivenolje
ca. 1,8 dl hvetemel

Bland alt og arbeid deigen godt til den er fast og smidig. Men ikke bruk mer mel enn nødvendig!
Dekk deigen til med palstfolie og legge et håndklede over, og sett den på et lunt sted 2 1/2 time.



Det kan vare lurt å ta en titt til deigen underveis, så den ikke vokser over bollen, gjør den det, stikk noen "hull" i den med en kniv.


Så helles deigen ut på bordet, og eltes lett i litt mel. Del den i ca. 18 passe store biter, trill boller og sett i på en bakepalte. Sett de forholdsvis tett, de må gjerne heve i hverandre!
Dekk til med plast og håndkle i 1 1/2 time.


Pensle med egg og dryss med valmuefrø, sesamfrø eller la de være uten strø.
Stekes midt i ovnen på 250 grader 15-20 min, til de er gylne.
Avkjøl og nyt!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar