Hei og velkommen til det kreative hjørnet!

Høsten/vinteren 2006, med en drøy måneds mellomrom, så to små dagens lys; Tilde og Viktor. Skjebnen ville det slik at de kom i samme barnehage, på samme avdeling; og de to fant hverandre allerede før de fylte året. Tiden kom for å skifte til stor avdeling, og Tilde og Viktor fikk følge hverandre over på samme stor-avdeling. Tre år er ofte startpunkt for barne-bursdag og da Tilde feiret sin tre-års dag, fikk hun en lilla hjemmesydd kjole av Viktor. Dette skulle bli grunnlaget for Myrth og Yvonnes vennskap. Det gikk nemlig ikke lenge før Myrth kom med en enormt utfordende forespørsel. Yvonne sa ja til å sy Myrths brudekjole, vester og kavlekryss til brudgom, forlover og brudesvenner, samt brudepikekjoler.
Søm er nemlig Yvonnes store passjon, foran symaskinen glemmer hun ofte tid og sted mens de herligste barneklær trylles fram . Myrth er en tryllekunstner på kjøkkenet, det er alltid like spennende å se hva hun finner på!
Vi er, som derer skjønner, i Det kreative hjørnet rett som det er og i denne bloggen kan dere lese om våre små og store prosjekter. I tillegg gir familielivet mange gleder og utfordringer vi vil dere med dere. Turer i skog og mark eller ved hav og strand har vi hatt stor glede av alle sammen. Vi er opptatt av de samme verdiene, å vise barna våre hva landet vårt kan by på. Gi de mer enn den digitale verden og ta tilbake noen av våre "gode gammeldagse" verdier. Lage mat fra bunnen av, gjøre "skrot og gammelt" om til nytt og spennende, sove under åpen himmel og lage ting fra naturen og bruke naturen sommer som vinter, til fysisk og mental utfoldelse.

-Myrth og Yvonne

fredag 18. november 2011

Farger, farger

I dag var det opptil flere kreative prosjekter i planene, men det er ikke alltid ting går som planlagt... I stedet for kreativ blogging, kommer det litt annet som kan være kjekt å vite fra meg i kveld.


Kroppen har sju store energifelt (ofte kalt chakraer) som relaterer seg til de sju regnbuefargene. For å være i balanse og for å holde oss mentalt og fysisk friske, trenger vi energi. Fargeenergi er den mest naturlige energi vi kan tilføre kroppen. Fargene virker både positivt og negativt på oss. Ved å kjenne deg selv og dine positive og negative sider, kan du justere pluss og minus ved å tilføre mer energi av samme fargeegenskap eller tilføre en annen fargeenergi.



RØDT LIVSKRAFT OG LIVSENERGI



Rotchakraet ligger nederts på ryggsøylen (rund prostata området) er styrt av den røde energi. Her er jord forbindelsen. Jordiske liv, drivkraften til ”Jeg er ”. Fargen til den utadvendte og positive ”Ja til livet” holdningen. Tretthet, angst og frykt skyldes ofte sviktende kontakt med den jordnære virkelighet. Alt som skal påbegynnes, alt pionerarbeide trenger den røde livskraft.

FYSISK
Gir rotchakraet energi til føtter, ben, haleben, skjedeåpning, anus, urinveier og binyrer.

MENTALT
Gir den energi til de livskvaliteter som mot, selvtillit, trygghet, positiv kjærlighet og viljekraft. Ved bruk av rødt bør man huske på at det er balanse man streber mot. Den er kraften du trenger for å hjelpe de andre chakraene til å utvikle seg i henhold til hverandre. For lite og for mye av alle farger er like galt.

DE POSITIVE SIDER VED RØDT
Modig - viljesterk
Spontan – ærlig
Takknemlig – tilgivende
Humansikk – utadvent

DE NEGATIVE
Dominerende - arrogant
Selvmedlidende - selvopptatt
Hissig - uhøflig
Lidenskapelig - brutal

RØDT ENERGIBAD HJELPER NÅR:
Du føler deg trett og uopplagt
Du har dårlig appetitt
Du fryser og er kald
Du er anemisk
Du begynner å bli forkjølet
Du trenger mot og selvtillit
Du har dårlig blodsirkulasjon
Du trenger den varmen som øker din vitale energi

DU BØR IKKE TA RØDT BAD NÅR :
Du er i følelsesmessig ubalanse

Du har betente sår eller annen infeksjon
Du er sint og opphisset
Du har hjerteproblemer, ta heller et rosa bad

Du skal i det hele tatt være forsiktig med røde bad. Det er en sterk kraft i den røde energien. Vanskelige og urolige barn kan ha godt av et rosa bad.

ANDRE RØDE BAD
Litt blå i det røde vin rødt bad = uselvisk energi, en mer oppofrende og hjelpende kraft
Rosa = vennligheten og kjærlighetens energi.

RØDE TIPS
Rødt er bra der det skal foregå fysisk aktivitet, men øker også lidenskapen. Rødt i en spise stue fører lett til fordøyelsesproblemer, rødt på en arbeidsplass hvor man arbeider med risiko- håndteringer er ikke å anbefale. Rødt kan brukes der aktiviteten bør høynes, men ikke hvor ro og konsentrasjon skal råde.

RØDT I KLÆR
Med rødt viser vi en vital og litt lidenskapelig image av uavhengighet. Men individualiteten virker ofte litt aggressiv.

Det astrologiske tegnet og planet for rød er ”Vær” og Mars

TIRSDAG ER EN RØD DAG.


ORANGE – KONSTRUKTIV OG GLEDE



Mange liker ikke orange, men alle trenger den. Orange er den beste stimulans og hjelp for depresjoner, ensomhet og kjedsomhet, og er den beste mentale stimulans
Den hjelper oss og fram den gleden som vi har dyp i oss, den har både kjærlighet og visdom fra rødt og gult i seg. Den styrker tillit og uavhengighet. ”En sund sjel i et sunt legeme” er et ordtak som passer for den orange fargen.

FYSISK
Gir miltchakraet energi til bronkiene og andre brystsykdommer, forstyrrelser i milten, nyresykdommer og galleteinsproblemer. Den øker oksygenopptaket, hjelper lungene og frigjør gass fra magen

MENTALT
Gir miltchakraet energi til å fjerne undertrykkelse og hemninger. Den hjelper til med å utvikle ens horisont jeg skape nye ideer. Lid den røde energi gir den mot og kraft til å takle hverdagen.

ORANGE
Vi kan lære oss til å forstå hvordan magen ofte forteller oss om vår situasjon. Med dette chakraet i balanse er vi i stand til og nyte tilværelsen, å si ja til livet og ta i mot det livet måtte skjenke deg. For mye orange mot det røde kan resultere til sinne og hensynsløshet. For mye orange mot det gule blir man en kverulant og umulig. Men den vanligste overdrivelsen av orange gir seg i utrykk i at man bryr seg om hva andre mennesker syns og mener, men glemmer og være seg selv i ønsket å tilfredsstille andre.

DE POSITIVE SIDER VED ORANGE
Glede - entusiasme
Uavhengig- sosial
Matglad - energisk
Sporty og helseopptatt
Selvsikker- konstruktiv

DE NEGATIVE
Stolt og destruktiv
Lar andre ordne opp for seg
Ekshibisjonistisk
Bulimi
Alkohol og stoffmisbruk

ORANGE ENERGIBAD HJELPER NÅR:
Du har kronisk eksem
Du mangler arbeidslyst
Du har uren hud
Du har astma
Du bør fremme appetitten
Du har allergi
Du har vertikale riller på neglene
Du trener et oppfriskende morgenbad – en ypperlig måte å starte dagen på
Du trenger å få frem glede du har inne i deg og føle velvære

ANDRE ORANGE BAD:
Aprikos bad = forfrisker og gjør deg glad

ORANGE TIPS:
Orange i et rom vil gi den fysiske energiaktiviteten fra rød og den interlektueller energiaktiviteten fra gul. Fin til et rom som man samler familie og venner. Er også bra farge der man vil lese og studere, gir energi til de kreative og spontane oppfattelser. For mye orange kan føre til selvmedlidenhet.

DET ASTROLOGISKE TEGNET OG PLANETEN:
Rød/orange = tyren og planeten er Venus
Orange = tvilling og planeten er Merkur
Gul/Orange = Kreps og planeten er Månen

ONSDAG ER EN ORANGE DAG


GUL - KUNNSKAP OG VISDOM


Er knyttet til visdom i tanker, ord og gjerninger. Solarplexus er ofte kalt hjernen til nervesenteret, er det mest kritiske stedet for alle vitalireingspunkter i kroppen. Er vi for eksempel stresset spiser vi enten for meget eller orker ikke mat i det hele tatt. Har man balanse her skulle det ikke oppstå mavesår, gallesten, tykktarmskatarr eller sukkersyke. Disse sykdommer viser at man har problemer med sine følelser. Vist man er balansert her viser et åpent og spontant menneske som kan være seg selv i alle de forskjellige humør vi mennesker har. Det viktigste er og være den vi er og ikke kontrollere seg selv til og være et annet menneske. Tar man for mye rødt inn i den gule energien kan man lett strebe mot penger, og bli matrealistisk og stormannsgal. Tar man for mye orange hit blir det sex, drugs and rokk and roll og mat.

FYSISK:
Gir denne energi til fordøyelsen, forstoppelse, oppblåsthet i tarmene, leverplager, sukkersyke, eksem og hundproblemer. Dessuten er den gule energi med på å rense billioner av hudporer.

MENTALT:
Klarhet i tankene. Den gir gode ideer og øker bevisstheten. Den har en kraftig virkning på nervesystemet og er en typisk venstre hjerneside operatør for lesing og skriving. Den stimulerer ordbruk og fantasi. Den gule energi er god forbarn da den fremmer barnets evne til å oppfatte og forstå.

GULT:
Ved for mye gult kan man få diaré og søvnløshet. Mentalt syke mennesker blir svært irritert over gult, og man bør ikke ha gult i mentale institusjoner.

DE POSITIVE SIDER VED GULT
Godt humør
Mange interesser
Optimist
Tillitsfull
Klartenkt
Vidsyn

DE NEGATIVE
Liker smiger
Overdrivelser
Pessimist
Slu
Feig
Skeptisk

GULT ENERGIBAD HJELPER NÅR:
Du føler deg nervøs, sliten og er misfornøyd.
Du har luft i magen
Du er melankolsk og litt lei deg
Du har dårlig fordøyelse
Du har hudsykdommer
Du har parasitter
Du har problemer med vekt, forlite eller for meget

Et gult bad er en glimrende hjernestimulans.

Du bør ikke ta gult bad når du har større nervepåkjenninger og problemer

ANDRE GULE BAD:
Sitrongul (noen dråper grønt i vannet) = virker for fornyelse av hele organismen. Hjelper kroppen og bli kvitt giftstoffer.

GULT TIPS
Bibliotek og leserom er bra i gult, men man bør gjøre bruk av noe grønt eller fiolet i interiøret for å hjelpe på konsentrasjonsevnen. Gult kan brukes hvor som helst i huset hvor man ønkser glede og trivsel.

GULT I KLÆR:
Med gule klær gir man utrykk for optimisme og en selvfølelse som tiltrekker andre. Som solskinn kan man spre ut sin personlighet. Man gir uttrykk for mentale interesser, men kan også virke rastløs og overdrive sine aktiviteter.

DET ASTROLOGISKE TEGN OG PLANET FOR GUL:
Gult tegn er Løven og planeten er Solen
Gul/grønn er jomfruen og planeten er Merkur.

SØNDAG ER EN GUL DAG


GRØNN – HENGIVENHET OG KJÆRLIGHET


Grønt er den harmoniserende og balanserende energi. Den har sterk innvirkning på hjertet og blodtilførslen. Den grønne fargen assosieres med overflod og mengder, og de som liker grønt er ofte de store giverne.
Om du oppdager at du bruker mye grønt både i klær og ellers kan dette være at du bærer på en engstelse du ikke helt er klar over. Prøv å forandre litt på fargene, få inn litt mer varme farger. Rødt er jo en komplementærfarge og vil være god gult vil ikke være bra.

FYSISK:
Gir grønt energi til hjerte, lunger, bronkier, armer, hender og det sekundære kretsløp

MENTALT:
Gir grønn energi en følelse av fornyelse, nytt liv, friskhet og klarhet. Med et hjertechakra i balanse kan du gi dine positive følelser og gleder betingelsesløst til alle.

DE POSITIVE SIDER VED GRØNT
Harmonisk
Elsker barn og dyr
Forståelsesfull
Selvkontroll
Tilpasningsdyktig
Sympatisk og medfølende
Generøs og ydmyk

DE NEGATIVE
Mangler dømmekraft
Uhederlig med penger
Henger fast til eiendeler
Misunnelig og sjalu
Likeglad
Gjerrig og grusom

GRØNT ENERGIBAD HJELPER NÅR:
Du trenger et nerveberoligende bad
Du har kroniske sykdommer
Du trenger å roe deg ned før et viktig møte
Du føler deg urolig i fordøyelsesprosessen
Du har hodepine
Du treger å berolige ditt hjerte

Du føler at du trenger å balansere deg til fred og harmoni

ANDRE GRØNNE BAD:
Smaragdgrønt er en farge som fremmer sannhet og kunnskap, denne fargen har en sterk vibrasjon så her må du være frisk.
Turkis (grønt og blått) en kjølig og beroligende farve. Meget god for å fremme evnen til å tale offentlig

GRØNT TIPS:
Grønt er en god farge for soveværelser. Grønt på kjøkkenet er også bra. Eksempelvis kan man bruke masser av grønne planter der. I rom hvor man arbeider med mental kreaktivitet er ikke grønt bra. Derimot i verksteder hvor man arbeider ut tanker i praksis er grønn en god farge.

GRØNT I KLÆR:
Grønt i klær gir uttrykk av stabilitet, tradisjon og praktisk sans. For mye grønt, og man virker stiv og lite smidig, analytisk kanskje, og med liten fantasi for originale tanker.

DET ASTROLOGISKE TEGNET FOR GRØNT:
Vekt, planeten er Venus
Blågrønt tegn er skorpion, planeten er Mars og Pluto

FREDAG ER EN GRØNN DAG.



BLÅ – ORD OG KUNNSKAP


Blått er en fredfull og avslappende farge, den lindrer nerver og de kvaler vi har ved psykisk stress. Den har en passifiserende effekt på nervesystemet og skaper stor avslappelse. Tross dette har Blått en stimulerende effekt også, men på et mer spirituelt plan hvor den virker oppløftende. Blått er fargen for sjelen, og blått er fargen på den største healing- kraft i verden. Blått er også den mest antiseptiske fargeenergi i verden. De som liker blått liker skjønnhet i aller former.

FYSISK:
Gir blått energi til problemer med hemorrider, vorter, klimakterieproblemer og struma. Urolige barn bør gjøre lekser under blå belsyning.
Gir også kraft til halsen. Det er gjennom halsen vi uttrykker oss – ord bærer kraft.

DE POSITIVE SIDER VED BLÅTT
Trofast
Lojal
Taktfull
Hengivende
Inspirerende
Oppfinnsom

DE NEGATIVE
Ambisiøs
Troløs
Manglende tillit
Mistenksom
Apatisk
Snobbete
Følelsesmessig ustabil

BLÅTT ENERGIBAD HJELPER NÅR:
Du trenger å roe nerver og sinn
Du har halsproblemer
Du har fått bitt, slag og kløe
Du får ikke sove
Du har feber, sett føttene i en balje med blått vann
Du har problemer med øre, øyne, nese og hals

Du har menstruasjonsbesvær

BLÅTT TIPS
Den er en god farge i soveværelset, den blå fargens ekspansive uttrykk gjør små rom større og mer utflytende.

BLÅTT I KLÆR:
Med blåfargen viser man evnen til allsidighet med en beroligende virkning. Man virker kompetente til å takle enhver situasjon, man virker interessert i forandring, frihet og progress. Med for mye blått virker det ofte som man frigjør seg fra vanlige normer ved god oppførsel.

DET ASTROLOGISKE TEGN OG PLANET FOR BLÅ:
Blått tegn er skytten og planeten er Jupiter

TORSDAG ER EN BLÅ DAG

INDIGO - DET TREDJE ØYET


I dette chakraet er det mulig å trekke seg tilbake, inn i seg selv. Mange trekker seg tilbake hit for å få ro og frihet til å strekke grensene utover, for eksempel i meditasjon. Enkelte trekker seg for mye tilbake. Så her er balanse igjen viktig. Bruker man denne energien riktig kan man bruke den indre plass som et hvilested om en hjelp til å se tingene fra en bedre og mer erfaren vinkel. Alle intuitive energier og alle reincarnerte erfaringer ligger her. her ligger det jeg vil kalle det harmoniske mennesket med forståelse og skjønnhet. Indigo mennesker er de store søkere etter sannhet, det er noe som heter ”som vi søker – skal vi finne”.

FYSISK:
Gir indigo energi til å kontrollere pinalkjertelen som har å gjøre med det nervøse, mentale og psykiske
potensialet i mennesket. Også organer for syn og ørsel er under påvirkning av den indigo energi

MENTALT:
Gir indigo energi ikke bare til å rense blodstrømmen rent fysisk, men den gir også rensende kraft for de finere nervestrømninger. Dens psykiske innvirkning på balanse når det gjelder frykt, frustrasjoner og forvrenginger av vår indre energi er meget viktig.

DE POSITIVE SIDER VED INDIGO
Intuitiv
Fryktløs
Refomerende
Pliktoppfyllende
Praktisk idealist
Meget aktiv i sine omgivelser

DE NEGATIVE
Fryktsom
Intolerant
Upraktisk
Dømmende
Ser bare de mørke sider
Tungsindig

INDIGO ENERGIBAD HJELPER NÅR:
Du har problemer med å sove
Du trenger å roe ned nerver og lymfer
Du har problemer med hørsel
Du har hudproblemer

Du trener å komme i balanse med den indigo energi

INDIGO TIPS
Indigo styrker og oppmuntrer intuisjon. Fargen kan brukes hvor kreativt arbeid skal utføres. Den kan være god i rom hvor familieproblemer og dagligdagse situasjoner skal diskuteres, eller i rom hvor mennesker oppholder seg. Det er ikke en farge for store flater, men nærmest en farge man benytter i rommet for dens gode virknings og effekts skyld

INDIGO I KLÆR
Ved bruk av indigo farger i klær viser man et ukonvensjonelt vesen. Man virker individualistisk og radikal. Man siver at man er opptatt av andre og interessert i nye ideer med filosofiske og universale begreper.

DET ASTROLOGISKE TEGN OG PLANET FOR INDIGO:
Indigo tegn er Steinbukk og planeten er Saturn

LØRDAG ER EN INDIGO DAG

FIOLETT – KUNST OG SKJØNNHET


Gjennom kronechakraet kan vi få forbindelse med alt guddommelig, med alle avdøde og nålevende sjeler, med alle de åndelige hjelpere vi har av menneskelige eller ikke menneskelige art som er rundt oss for å hjelpe til. Ut fra denne energi skaper den inspirasjon som gjør forfattere, healere og alle som uttrykker noe til store formidlere av den guddommelige kraft. Den ekstreme blåfiolette stråle er meget stimulerende på nervesystemet, den har en stor rensende kraft. Den renser og inspirerer den spirituelle natur.

FYSISK:
Gir fiolett energi til milt og lymfeaktiviteter. Den hjelper til med å drepe bakterier og helbreder hudutslett.

MENTALT:
Fiolett er fra gammelt av kjent som åndenes farge. Den fremmer ånderlig kraft og kreativitet. Den er fargen for førstehjelpsskrinet i metafysikk. Men det er ikke fargen for en begynner i meditasjon.

DE POSITIVE SIDER VED FIOLETT
Stor mental styrke
Inspirerende ledere
Vennlige og rettferdige
Humanetikere
Selvoppfordrende
Rede idealister

DE NEGATIVE
tror de er overlegen
arrogante
snobbete
troløse
fanatikere

FIOLETT ENERGIBAD HJELPER NÅR:
Du har følelsesmessige problemer
Du føler at du trenger å rense opp i den tilstand du er i
Du føler at du trenger å styrke din kreativitet
Du føler at du trenger å styrke deg litt med åndelige verdier

Du bør ikke ta fiolett bad når du er nedtrykt eller totalt ute av balanse. Ta da et grønt i stedet.

ANDRE FIOLETTE BAD:
Purpur bland noe rødt i . den kan gi mange negative vibrasjoner med mindre dette er din farge, da kan du styrke bl.a. din enve til å være ”clearvoiant”
Ametyst bruk noe mindre farge, og du får et deilig bad med en praktfull farge.

FIOLETT TIPS
Fiolett utvikler tendensen til ikke å akseptere tingene som det de virker å være. Et biblotek eller et klasseværelse vil ha godt av denne fargen og i lekerom for barn hvor man ønsker å utvikle barnets kreative selvutvikling. Den er også utmerket i media hvor man ønsker å utvikle fantasi.
Men igjen balanse. Med for meget fiolett flykter man lett fra virkeligheten og over i en fantasiverden. I rom hvor man underholder sine gjester er ikke dette en god farge. Den hindrer konversasjon og fremmer i stedet en ettergivenhet for alkohol og narkotiske stoffer.

FIOLETT I KLÆR:
Med fiolett fir vi et image av en ukonvensjonell og idealistisk person. For noen virker fiolett som drømmeren mystikeren og den ensomme tenker. For andre virker fargen som et uttrykk for ”new age”

DET ASTROLOGISKE TEGN OG PLANET FOR FIOLETT:
Fiolett er Vannmannen planeten er Saturn og Uranus
Rød/fiolett er fisk, og planetene er Jupiter og Neptun

MANDAG ER EN FIOLETT DAG

Tekst og bilder er hentet fra nettet.
-Yvonne-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar