Hei og velkommen til det kreative hjørnet!

Høsten/vinteren 2006, med en drøy måneds mellomrom, så to små dagens lys; Tilde og Viktor. Skjebnen ville det slik at de kom i samme barnehage, på samme avdeling; og de to fant hverandre allerede før de fylte året. Tiden kom for å skifte til stor avdeling, og Tilde og Viktor fikk følge hverandre over på samme stor-avdeling. Tre år er ofte startpunkt for barne-bursdag og da Tilde feiret sin tre-års dag, fikk hun en lilla hjemmesydd kjole av Viktor. Dette skulle bli grunnlaget for Myrth og Yvonnes vennskap. Det gikk nemlig ikke lenge før Myrth kom med en enormt utfordende forespørsel. Yvonne sa ja til å sy Myrths brudekjole, vester og kavlekryss til brudgom, forlover og brudesvenner, samt brudepikekjoler.
Søm er nemlig Yvonnes store passjon, foran symaskinen glemmer hun ofte tid og sted mens de herligste barneklær trylles fram . Myrth er en tryllekunstner på kjøkkenet, det er alltid like spennende å se hva hun finner på!
Vi er, som derer skjønner, i Det kreative hjørnet rett som det er og i denne bloggen kan dere lese om våre små og store prosjekter. I tillegg gir familielivet mange gleder og utfordringer vi vil dere med dere. Turer i skog og mark eller ved hav og strand har vi hatt stor glede av alle sammen. Vi er opptatt av de samme verdiene, å vise barna våre hva landet vårt kan by på. Gi de mer enn den digitale verden og ta tilbake noen av våre "gode gammeldagse" verdier. Lage mat fra bunnen av, gjøre "skrot og gammelt" om til nytt og spennende, sove under åpen himmel og lage ting fra naturen og bruke naturen sommer som vinter, til fysisk og mental utfoldelse.

-Myrth og Yvonne

torsdag 27. oktober 2011

Gutter er gutter og jenter er jenter. Eller?


En liten hjulbent krabat på halvannet år vurderer det nye lekebordet nøye. Setter seg på huk, bleierumpa i været, rusker godt i det ene bordbenet og konstaterer at dette er stabilt. Han reiser seg opp, lener seg over bordet, -og når såvidt over det. Tar tak og drar seg opp, helt til han har beseiret denne forhindringen. Jeg sitter helt rolig å betrakter denne lille karen som allerede har stabbet rundt på to ben i mange måneder. Han gynger litt i knærne før han tar sats og farer gjennom lufta som en levende kanonkule. Andre i rommet setter kaffe og boller i halsen, men for meg og bizzymannen er dette hverdagen.


Den lille forskjellen, har du noen gang tenkt over den? Altså, bortsett fra den åpenbare; utovertiss og innovertiss..? Tror du man er født med feminine og maskuline trekk?

Jeg har ingen datter, så jeg skal ikke påstå noe som helst, men jeg tror faktisk vi er det. I helgen som var, feiret min mormor 85-år og hele nærmeste familie var samlet.
Deriblant tvillingene Helle og Henrik på 2 år. De samme foreldrene, samme hjem, samme storesøster, ja 100% de samme vilkårene. Men der hvor Henrik gliste bredt og utbrøt «Bang! Bang!» hver gang en bil eller traktor kræsjet, var det Helles nye sko som fikk det meste av hennes oppmerksomhet. Søte små, røde med hvite prikker og en liten hel som lagde klikkelyder på parketten, «Se skoa! Skoa!». 

Og hvilken liten liten (eller stor) jente ville ikke elske å ha slike sko?

 
Så ja, jeg tenker at vi er født inn i visse roller som henholdsvis gutter og jenter. Ta vare på forskjellene;  nyt gleden over et par nye sko, en ny neglelakk eller en ny lysestake, vær sur over det mannen ikke forstår han burde gjort, men aksepter at menn er menn og slik er det bare!


-Yvonne-

1 kommentar:

  1. Jeg tror nok du har rett i dette ja. Klart vi formes av omgivelsene også, men der er oftest et klart skille allerede fra starten.. og for å si dt sånn, det skillet blir jammen ikke mindre med årene.. he he.
    Jeg tror det er viktig det du sier at vi må akseptere hverandre som vi er, og heller rope hurra for den lille forskjellen! :) Ha en fin dag.

    ps. ser for meg den llle jenta i nye sko! :)

    SvarSlett